Meeloopstagiair(e) Cities Northern Netherlands EU Office, Brussel

1 fte, standplaats Brussel, tijdelijk voor 5 maanden 

Sluitingsdatum: 21 mei 2023 

Houd je van schrijven, beschik je over een groot organiserend vermogen, ben je geïnteresseerd in de Europese actualiteit en wil jij je inzetten voor de vier steden Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen? Solliciteer dan tot en met 21 mei op de meeloopstage bij het EU Office van Cities Northern Netherlands. Elk half jaar zoekt het EU Office stagiair(e)s die in Brussel, het hart van de EU, stage willen lopen. Is dit de uitdaging waar jij naar op zoek bent? Dan horen wij graag van jou. Wie weet word jij onze nieuwe stagiair(e) voor het najaar 2023. 

Over Cities Northern Netherlands EU Office 

Cities Northern Netherlands is een dynamische en flexibele samenwerking van vier steden in Noord-Nederland: Groningen, Leeuwarden, Assen en Emmen (NG4). Het EU Office vertegenwoordigt deze steden in Europa. Het EU Office bevindt zich in het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel. 

Het EU Office behartigt de belangen van de steden in de EU en verbindt innovatieve projecten uit de steden met internationale partners en Europese financieringskansen. We signaleren nieuwe ontwikkelingen en projecten, jagen deze aan en leggen verbindingen naar projecten elders in Europa.  

We leggen daarbij de focus op concrete en realistische projecten die van belang zijn voor het realiseren van de ambities van de steden. Dit kan heel divers zijn: van het verbinden van een innovatief bedrijf aan een Europees kennisnetwerk tot positioneren van grote stedelijke opgaven, zoals energie, waterstof en digitalisering, op Europees niveau. Daarnaast proberen we met Europese steun de vergroening van de chemiesector te versnellen door in te zetten op de ontwikkeling van bijvoorbeeld bio-plastics. We zijn ook bezig om de circulaire economie en de gezondheidseconomie in de steden te versterken met behulp van Europese programma’s.  

Voor deze projecten werken we nauw samen met stakeholders uit de regio, bedrijven, de provincies, de kennisinstellingen en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.   

Jij 

 • Ondersteunt bij het organiseren van evenementen 
 • Analyseert EU-programma’s 
 • Bent verantwoordelijk voor het bijhouden van de website
 • Bent verantwoordelijk voor externe communicatie (denk aan social media) 
 • Neemt deel aan Europese evenementen en webinars 
 • Doet verslaglegging van bijeenkomsten 

 Wij bieden 

 • Een perfecte stageplek om jezelf te ontplooien binnen een klein dynamisch team 
 • Goede begeleiding voor je persoonlijke ontwikkeling 
 • Een aantrekkelijke stagevergoeding van €300 per maand 
 • Een buitenlandtoelage van €500 per maand.  
 • De kans om deel te nemen aan webinars en trainingen 
 • Een groot internationaal maar ook regionaal netwerk 
 • De kans om kennis en ervaring op te doen in het Europese speelveld  

Waar kom je te werken? 

Je maakt deel uit van het Cities Northern Netherlands EU Office, gevestigd in het Huis van de Nederlandse Provincies in Brussel. Je werkt vanuit Brussel en bent bereid om je in Brussel (of directe omgeving) te vestigen. Je komt in dienst bij de Gemeente Groningen, waarbij je werkt voor alle vier de steden.   

Meer informatie 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met r.palsma@citiesnorthernnetherlands.eu 

Reageren 

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan je CV met een motivatiebrief naar r.palsma@citiesnorthernnetherlands.eu om te solliciteren. De vacature is open tot en met 21 mei 2023 en beslaat de periode van september 2023 tot en met januari 2024. De gesprekken worden vooralsnog voorzien op 30 mei.